beats by dre cheap

Savjest

                Fata voli svoj posao premda je nekad maksimalno iscrpljuje. Neki dan joj došla gospođa i priča kako i njena kćerka želi da upiše isti studij , ali je komšinica odgovara jer je to teško i dugo traje. Fata kaže:" Pozdravite kćerku i neka samo upiše, svaki studij je težak i svaki posao je težak ako čovjek želi da ga dobro radi. Teško je biti i dobar frizer i dobar trgovac i dobar službenik...". I dobar kazandžija, da ne zaboravim.
               Prije dva dana , nedjelja, Fata radi 12 sati. Da razbije monotoniju, malo anketira "klijente", malo ih educira. Dodje jedan stariji čovjek, sedamdeset pet godina, odaje utisak osobe koja se nije puno potrošila kroz školovanje, malo grubljeg ali zdravog, vedrog izgleda., reklo bi se da ima barem 10 godina manje. Fata mu postavi nekoliko pitanja, kao: od kad puši, da li bi mogao prestati sa pušenjem ili barem smanjiti broj cigareta  i td.  Kaže, bio prestao osam godina a kad mu je poginuo sin opet počeo.  Kad završiše razgovor, Fata se zahvali a on odmah zatraži "protuuslugu". Naviknuta na taj "profil  "ljudi, Fata shvati i ispuni mu želju. Kad je pošao iz kancelarije Fata primijeti kako nikad ne bi pomislila da ima toliko godina, jer izgleda puno mladji. Čovjek će:" pa ja i nemam toliko godina, nego pet manje".
 " Kako to" , Fata će. On nastavi: " Prije rata, trebao ja u penziju, imao staž a nisam imao godine. Onda izvadim novu ličnu , pet godina stariji i odem u penziju".
Fata će: "pa kako?". Čovjek: "lijepo, sa dva svjedoka". Fata : " pa kako ste smjeli, kako Vas nije bilo strah?" Čovjek  : "čega?" Fata će " da Vam se ne desi nešto loše u životu" . Čovjek, stalno sa osmijehom: "Šta će mi se desiti?"  I ode.
Fata osta ne vjerujući.

Šemsina ispovjedaonica
http://supersemsa.blogger.ba
19/02/2008 22:56